Vauvan vyöhyketerapia+mob-hieronta

vauvojen-vyöhyketerapia

Pienten vauvojen vyöhyketerapia on pehmeää ja turvallista hoitoa, mutta silti erittäin tehokasta. Vauvan keho on vielä täysin puhdas, jolloin se reagoi herkästi käsittelystimulaatioon ja hoito tehoaa nopeasti. Ongelmia, joihin vyöhyketerapialla saadaan helpotusta, ovat esimerkiksi vauvojen vatsavaivat (esim. koliikki, ummetus, refluksi) itkuisuus, ärtyneisyys, levottomuus ja huono nukkuminen.

Vyöhyketerapian lisänä vauvan keho voidaan käsitellä mobilisoivalla hieronnalla kokonaan. Näin saadaan vapautettua pinnetilat ja lihasjännitykset, joita jo pienelläkin vauvalla usein on. Odotusaika on pitkä ja kasvaessaan vauva joutuu olemaan vatsassa ahtaassa tilassa sykkyräasennossa. Lisäksi itse synnytys on vauvalle stressaava kokemus. Silloinkin, vaikka synnytys olisi normaali. Jos synnytyksessä vielä päädytään avustamaan vauvan ulostuloa tai joudutaan hätätoimenpiteisiin, on vauvalla suuri riski saada jäsenten sijoiltaanmenoja, jotka aiheuttavat lihaskireyksiä myöhemmin. Siksi vauvojen perinteinen jäsenkorjaus eli mobilisoiva hieronta on aiheellista tehdä aivan jokaiselle vauvalle.

Selittämätön itkuisuus ja levottomuus johtuvat useimmiten vauvan ”jumisesta” kehon tilasta. Käsittelyllä voidaan helpottaa myös vatsa- sekä ruoansulatusvaivoja, kuten refluksia ja pulauttelua. Koko kehon käsittely auttaa oikean imuotteen löytymistä ja myös kireä kielijänne helpottaa. Hoidetut vauvat ovat rentoutuneita ja tyytyväisiä oloonsa.

Hoitokertoja tarvitaan yleensä muutama, yhdestä viiteen kertaan yksilöllisesti. Useimmiten apua tulee jo ensimmäisestä hoitokerrasta. Ajatuksena on, että mikäli kolmen hoitokerran jälkeen ei ole tullut vastetta, on kysymys tällöin jostakin muusta ongelmasta (esim.allergiat).

Hoitoväli on muutamasta päivästä viikkoon. Käsittelyn kesto on 30-45min.

Vanhemmille annetaan neuvoja myös kotiin vauvan hierontaan liittyen, jolloin positiivisia vaikutuksia saadaan aikaan myös hoitojen välillä. Lisäksi vinkkejä ja neuvontaa on mahdollista antaa niin vauvan kuin imettävän äidinkin ruokavalioon/ravitsemukseen liittyen.

Vyöhyketerapia-tutkimus vauvoille

Vyöhyketerapialla on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia vauvan kehoon. Vyöhyketerapian vaikutuksista tehtiin tutkimus Lohjalla v.2019. Tutkimus toteutettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Lohjan kaupungin yhteistyönä. Tuloksena noin puolella koliikkioireilu loppui kokonaan ja lieventyi kaikilla vyöhyketerapiaa saaneilla vauvoilla. Koliikki-itkun lisäksi vyöhyketerapia vähensi tutkimuksessa mukana olleiden vauvojen levotonta liikehdintää ja kehon jännitystiloja.

Baby Balance – vauvahieronta on kokonaisvaltainen hoito pikkuiselle


baby-balance.jpg Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon. Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Kokemuksemme mukaan yli 90 – 95 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä 5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy sitten mikä tahansa. Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance®-vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja. Baby Balance®-vauvahieronta on aina yksilöllistä hoitoa, kunkin vauvan tarpeiden mukaan tehtyä.


Saatavilla on myös seuraavat video-oppaat kotikäyttöön:
*vauvan vatsantoiminnan helpottaminen vyöhyketerapialla
*unihieronta vauvalle/lapselle