Raskausajan vyöhyketerapia

Vyöhyketerapialla voidaan tukea raskaudenaikaista hyvinvointia ja hoitaa raskausajan vaivoja viikosta 15 alkaen. Alkuraskauden aikana hoitoa ei ole suositeltavaa tehdä, mutta esim. raskauspahoinvointia voidaan helpottaa esim. akupainannalla.

Vyöhyketerapialla saadaan luonnollista ja raskausajalle turvallista hoitoa/helpotusta mm. seuraavissa ongelmissa:
-närästys ja ruoansulatuksen ongelmat
-selän/jalkojen kiputilat tai muut kehon kivut/jännitykset
-turvotukset
-korkea verenpaine
-verensokerin nousu

Synnytystä edistävä vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiahoidoilla vaikutetaan suotuisasti lähestyvään synnytykseen. Jo muutaman vyöhykkeen hoitosarja raskauden lopussa auttaa saamaan lempeämmän ja luonnonmukaisemman synnytyksen. Hoitojen teho perustuu mm. hermoston kautta saatavaan vaikutukseen. Hoidot tasapainottavat ja korjaavat koko kehon tomintaa. Lisäksi käsittely voidaan kohdentaa tiettyihin alueisiin ja elimiin, joita herätellään toimimaan optimaalisesti.

Suosituksena on aloittaa vyöhykesarjahoidot viimeistään raskausviikolla 36, jolloin noin viikon välein tapahtuvaa hoitoa ehtii saada tarpeellisen määrän. Keskimäärin jo 3-4 hoitoa riittää edistämään synnytystä tehokkaasti. Mitä useampi hoitokerta, sen parempi vaikutus. Viikolta 38 aloitetaan ns. vahvempi "boostaus" vyöhyketerapialla ja akupainannalla. Tämän tavoitteena on edistää synnytyksen luonnollista alkamista sekä koko synnytysprosessin jouhevaa kulkua, unohtamatta synnytyksestä palautumista. Vyöhykehoidot ovat erittäin rentouttavia ja miellyttäväntuntuisia, joten tuleva äiti saa samalla ihanan rentoutuksen hoidossa ollessaan.

Vyöhyketerapiaa saaneet odottavat äidit:
-synnyttävät ajallaan (ei yliaikaisuuksia)
-synnytys käynnistyy luonnollisesti
-kohdunsuun avautuminen on nopeampaa
-synnytyksen kesto on lyhyempi
-äiti palautuu synnytyksestä nopeammin
-synnytyskokemus on positiivinen

Vyöhyketerapiaa/synnytysvalmennusta saaneiden äitien palautteita synnytyksestä

-synnytys oli nopea, enkä ehtinyt ottaa mitään kivunlievitystä. Amme ja suihku ja selän hieronta auttoi kipuun parhaiten ja hienointa oli kun pärjäsin luomuna. Vyöhyketerapia auttoi sekä raskauden aikana, että varmasti myös synnytyksen käynnistymiseen. Synnytysvalmennus oli hyödyllinen ja kattava, hyvä kun sen pidit meille.

-kiitos ihan tuhannesti sinulle, akupisteistä oli hurja apu kipuun!!

-Pikkuinen syntyi tänään, kaikki hyvin. Hän oli vain hurjan nopea! Sairaalaan ehdittiin, reilu 1.5 tuntia kerettiin olla perillä. Menin ensin altaaseen kipua hellittämään, mutten ehtinyt olla kuin 10min kun lapsivedet meni ja alkoi ponnistuttaa. Ponnistin ensin sängyllä kontillaan, sitten jakkaralla. Ponnistusaika noin 20min. Pieniä naarmuja mutta ei tikkaustarvetta. Täysin ilman lääkkeitä, ja vauva söi heti hirmu kovalla innolla. Koko ajan oli rauhallinen ja luottavainen olo, ja miehestä oli hurjan hyvä tuki kun sekin tiesi miten voi yrittää auttaa. Kiitos synnytysvalmennuksesi.

-Synnytys meni kuin oppikirjasta, kätilötkin sanoivat Taisi olla hoidoillasi vaikutusta. Tullaan vauvan kanssa käymään hieronnassa myöhemmin.

-Uskon, että loppuraskauden vyöhyketerapioista oli apua synnytykseen. Synnytys alkoi spontaanisti. Kun pääsimme sairaalaan, lapsivesi meni melkein heti ja siirryttiin suoraan saliin. Vauva syntyi ilman kivunlievitystä. Supistukset olivat koko ajan voimakkaita ja tulivat tasaisesti, eikä sairaalassa tarvinnut viettää aikaa turhaan, heti päästiin tositoimiin. Synnytys oli ehdottoman hyvä kokemus ja eteni kerrasta maaliin asti!!

Unelma synnytys! Mikään ei olisi voinut mennä enää paremmin. Doulan ansiosta osasin esittää kätilölle tiettyjä toiveita ja sain kaiken, mitä halusinkin. Kätilöt eivät ehtineet juuri muuhun kuin rutiinitehtäviin joten doulan mukanaolo olo oli tarpeen. Hämärässä valaistuksessa oli rauhallinen ja rento tunnelma ja sain keskittyä täysin omaan tehtävääni- synnyttämiseen. Äänenkäyttöä harjoittelin ja osasin sitä hyödyntää hienosti synnytyksen kipeimmissä vaiheissa. Se auttoi sietämään kipua. Koen siis synnytykseen valmistautumisen todella tärkeänä.

-"Meidän pieni poikanen syntyi tänä aamuna klo 7.07 maailmaan. Eilen illalla supistukset alkoivat noin 11 aikaan ja puoli 4 aikaan saavuttiin sairaalaan. Ainoana kivunlievityksenä toimi vesi. Ponnistamisenkin aloitin vedessä, mutta sydänkäyrän heiketessä siirryttiin pöydälle. Maailmaan putkahti terve 3,8 kiloinen ja 52 cm pitkä poika.❤ En voi sanoin kuvailla kuinka eheyttävä kokemus tämä oli itselle esikoisen hankalan synnytyksen jälkeen. Kaikki meni juuri niin hyvin kuin lupasit.❤ Uskon että vyöhyketerapiasta oli suuri apu mutta ennen kaikkea se henkinen tsemppaus mitä sulta sain oli tämän kaiken takana. Niiiiin suuri kiitos!❤

”Esikoista odottaessa en osannut valmistautua synnytykseen etukäteen, vaan ajattelin sen vain sujuvan omalla painollaan. Synnytys oli kuitenkin pitkä ja raskas, ja vaikka kaikki sujuikin lopulta hyvin, kokemus jätti minuun synnytyspelon joka valtasi mieleni seuraavan synnytyksen lähestyessä. En kokenut osanneeni lainkaan itse vaikuttaa synnytyksen kulkuun. Tämän vuoksi halusin ehdottomasti doulan tuekseni seuraavaan synnytykseen. Synnytysvalmennuksen ansiosta omaksuin aktiivisemman roolin jo valmistautumisessa synnytykseen ja puolisoni sai varmuutta siihen miten hän voi olla tukena synnytyksessä. Valmistavat hoidot tehosivat niin kehoon kuin mieleenkin. Synnytyksen lähestyessä jännitys tiivistyi, kun juuri voimaan tulleiden koronarajoitusten vuoksi doulaa ei ollutkaan mahdollista saada synnytykseen mukaan. Kaiken lisäksi synnytys määrättiin käynnistettäväksi vauvan suuren koon vuoksi. Tunteeni vaihtelivat epäuskosta epätoivoon, mutta Johannan tyyneys ja tsemppaus kehoani kohtaan valoivat minuun uskoa, että kaikki kääntyy vielä parhain päin. Käynnistyspäivänä olimme aktiivisesti puhelinyhteydessä Johannan kanssa ja koska ballongi ei saanut aikaan ainoatakaan supistusta, saimme lääkäriltä luvan lähteä kotiin yöksi. Johanna tuli meille kotiin tekemään käynnistyshoitoa, jonka jälkeen pystyin rentoutumaan ja nukuin hyvin, heräten aamulla klo 6 aikaan todella nopeasti voimistuviin supistuksiin. Olimme sairaalassa klo 8.30. Supistukset jatkuivat edelleen voimistuvina. Kivunlievityksenä toimivat amme, puolison painallukset akupisteisiin ja ilokaasu. Klo 11.15 tyttäremme syntyi veteen, luonnollisesti ilman mitään lääkkeellistä puuttumista, aivan kuten olin toivonutkin. Voin lämpimästi suositella Johannan doulausta kaikille tuleville vanhemmille! ❤"

”Hoitosi takasivat miellyttävän ja oireettoman raskausajan ja mikä mahtavinta, sain todella eheyttävän synnytys kokemuksen. Sekä se yllätti suuresti, miten ihanasti olet läsnä hoitaessasi. Synnytys kesti kokonaisuudessaan vain 1h45min, täysin luonnonmukainen synnytys. Vedet meni yöllä klo 2:00, supistukset alkoivat samalla heti säännöllisinä 3-1min välein. Meillä oli edessä reilu tunnin ajomatka sairaalalle. Käskin miehen soittaa 10min ennen sairaalaa, että joku tulisi ovelle vastaan. Autossa alkoi kova ponnistamisen tarve. Saavuimme sairaalalle, nousin sängylle ja jäin kontilleni. Vauva syntyi kontillaan ponnistaen. Mies ehti juuri ja juuri parkkipaikalta saliin. Vaikkei ehditty akupisteitä tai muutakaan synnytyksessä, oli miehenikin opeillasi erilailla läsnä. Sain itse nostaa pojan syliin, hänen synnyttyään. Ihan mielettömän voimaannuttava kokemus.”

-On ihan mahtavaa, että saatiin aikaiseksi spontaani synnytys. Kiitos sinulle! Eikä asiakkuutemme varmasti lopu tähän.


Saatavilla on myös seuraavat video-oppaat kotikäyttöön:
*raskaudenajan vyöhyketerapia
*synnytystä edistävä vyöhyketerapia