Aromaterapia

aromaterapia

Aromaterapia on kasvilääketieteen hoitomenetelmä, jolla tarkoitetaan hoitamista parantavilla, kasveista eristetyillä eteerisillä öljyillä. Se on tuhansia vuosia vanha menetelmä, jolla on puhdistettu ja parannettu sekä sielua että ruumista. Aromaterapiassa yhdistyy kaksi ominaisuutta: AROMA on kasvin luonnollinen tuoksu, joka tuottaa nautintoa ja vaikuttaa tunteisiin sekä mielialaan ja TERAPIA, jolla tarkoitetaan kasvin luonnollisesti parantavia ja hoitavia ominaisuuksia.

Aromaterapeuttiset eteeriset öljyt kulkeutuvat kehoon hengityksen ja ihon välityksellä.

Aromaterapiassa jokaiselle asiakkaalle valitaan yksilöllisesti hänelle parhaiten soveltuva, hoitava öljy. On olennaisen tärkeää, että käytettävä tuoksu on asiakasta miellyttävä. Eteerinen öljy viedään kehoon kevyen, rentouttavan hieronnan avulla. Hieronnassa käsitellään selkä, jalat, kädet ja kasvot. Aromaöljyt vaikuttavat niin fyysisellä kuin tunnetasollakin parantaen ja korjaten kehon epätasapainotiloja. Hoidoilla saadaan apua mm. seuraaviin ongelmiin:
- päänsärky, lihas- ja nivelkivut, fibromyalgia, reuma
- unettomuus
- stressi
- ruoansulatusvaivat
- hormonaaliset ongelmat, turvotukset, vaihdevuosivaivat
- vilustumissairaudet
- iho-ongelmat, akne, ihottumat, psoriasis

Aromaterapiaa käytetään kohottamaan mielialaa, rauhoittamaan, virkistämään tai vahvistamaan, poistamaan tuskaisuutta ja väsymystä, laukaisemaan jännitystä jne.

Aromaterapeuttinen hieronta on erittäin rentouttava ja rauhoittava hoitomuoto, joka hemmottelee, mutta antaa samalla hoitavan vaikutuksen.

Hoidoissa käytetään vain puhtaita, aitoja ja luomulaatuisia öljyjä.

aromaterapia

Hoitoa ei voi tehdä, jos sinulla on:
- syöpä tai sytostaattihoito
- kuumetta
- akuutti tulehdussairaus
- paljon suonikohjuja (tällöin osahoito)
- leikkauksia hiljattain
- rokotuksia (viikon kuluttua rokotuksesta voi jo hoitaa)
- huumaavan aineen vaikutuksen alainen (myös kova krapula)

Eteerinen öljy voi vahvistaa tai vähentää joidenkin lääkkeiden vaikutusta. Jos sinulla on paljon lääkityksiä, hierontaan voidaan käyttää eteerisistä oljyistä valmistettuja kukkavesiä.

Hoidon jälkeen:
-juo riittävästi vettä.
-anna öljyn vaikuttaa ihollasi ainakin muutamia tunteja ja jos mahdollista niin yön yli.
-lepää ja rentoudu loppupäivän ajan.
-vältä saunomista tai ainakin kovia löylyjä.
-älä nauti alkoholia hoidon jälkeen samana päivänä. Pienikin määrä alkoholia saattaa aiheuttaa heikon olon yhteisvaikutuksena eteerisen öljyn kanssa.