Minusta


Koulutukseni


Tutkinnot:
*yo 1995
*lähihoitaja 1996
*sairaanhoitaja 2001
*luontaishoitaja 2014
*diplomivyöhyketerapeutti 2014
*koulutettu hieroja 2017
*perinteinen jäsenkorjaaja 2018
*Baby Balance® -hoitaja 2021
*Mielenterveys- ja päihdetyön EAT (erikoisammattitutkinto) 2022

Muu lisäkoulutus:
*intialainen päähieronta 2015
*vauvahieronta 2015
*synnytyksen käynnistys akupunktion avulla 2017
*synnytysvalmennus sekä vauvanhoito (kätilön koulutus) 2017
*Tampereen doulapiirin doulakoulutus 2018
*vyöhyketerapian ja akupainalluksen käyttö synnytyksen yhteydessä 2018 – täydennyskoulutus diplomivyöhyketerapeuteille
*mobilisoiva hieronta kaularanka(fysiatri Jari Ylinen) 2018
*mobilisoiva hieronta rintaranka (fysiatri Jari Ylinen)2018
*mobilisoiva hieronta lanneranka (fysiatri Jari Ylinen) 2019
*kuumakivihieronta koulutetuille hierojille 2019
*Perinteisen jäsenkorjauksen kouluttaja -opettajaopinnot 2019-2022
*Baby balance -vauvahieronta: perushierontatekniikka 2019
*Baby balance -vauvahieronta täydennyskoulutus: refluksin hoito 2020
*Baby balance -vauvahieronta täydennyskoulutus: Pään ja kaularangan anatomia ja hoito 2021
*Baby balance -vauvahieronta täydennyskoulutus: Hengitys-, ravinto- ja ääntöväylät 2021
Imetysohjaajakoulutus (WHO 20h) 2021

Olen Johanna Loukiainen, pitkän linjan hoitoalan ihminen ja aina kiinnostuneena kaikesta, mikä liittyy luontaisterveyteen.

Sairaanhoitajaksi valmistuttuani aloitin työt Tampereella Tays:an palveluksessa psykiatrian toimialueella. Työskentelin 2001-2015 ajalla aikuispsykiatriassa, psykogeriatriassa sekä nuorisopsykiatriassa. Vuonna 2011 muutimme takaisin synnyinsijoilleni Parkanoon ja sain tilaisuuden lähteä opiskelemaan luontaishoitoa, joka oli jo pitkään ollut mielenkiinnon kohteena.

Opiskelin luontaisterapiaa AK Luontaisterapiaopistossa vuosina 2011-2014. Opinnot koostuivat kaksi vuotta kestävästä luontaishoitajakoulutuksesta ja kolmannen vuoden ajan syventävistä vyöhyketerapiaopinnoista. Koulutetuksi hierojaksi opiskelin Sataedussa Kankaanpäässä 2016-2017. Perinteiseksi jäsenkorjaajaksi valmistuin helmikuussa 2018 Etelä-Pohjanmaan Opistolta 3,5 vuoden opiskelun tuloksena.

Aloin viritellä omaa yritystäni jo alkuvuodesta 2015 ja saman vuoden joulukuussa päätin rohkeasti irtisanoutua sairaanhoitajan työstäni Tays:asta ja kokeilla omia siipiäni tässä mielenkiintoisessa luontaisen hoitamisen maailmassa yrittäjänä. Ajattelin, että kiinnostus kaikkeen luonnolliseen tulee kiehtomaan ihmisiä koko ajan enemmän ja enemmän, ja oikeassa olen ollut, onneksi!

Aloin kiinnostua luontaisalasta jo kauan, kauan sitten. Halusin tietää, mitä muita mahdollisuuksia meille on annettu itsemme hoitamiseksi virallisen lääketieteen lisäksi. Mitä enemmän otin selvää, sitä enemmän tiedonjano kasvoi. Minua kiinnosti, miten pitää yllä tai parantaa terveyttä luontaisesti ja turvallisesti, ilman toistuvia lääkekuureja vaivaan jos toiseenkin. Sain hyviä kokemuksia luontaishoidoista sekä itseni, että lasteni kautta. Vauva-aikana koliikkityyppiset vatsavaivat hoituivat vyöhyketerapian avulla ja hoidon vaikutuksesta myös vauvan yöunet parantuivat huomattavasti. Esikoisen korvatulehdukseen määrätylle antibioottikuurille löytyi vaihtoehto homeopatiasta. Perheellisenä olen iloinen siitä, että lapseni ovat sittemmin säästyneet näiltä antibioottikuureilta ja muiltakin lääkkeiltä. Luontaisia hoitometodeja on monia, ja niitä käyttäen voidaan hoitaa suuri osa taudeista. Esim. tulehdukset saadaan sammumaan nopeasti ja flunssakierteet katkaistua. Ja mikä tärkeintä, luontaishoitoja käyttäen saadaan vastustuskykyä lisättyä niin, että ikävä sairastaminen pysyy taka-alalla.

Itseäni olen hoitanut luontaisesti jo pitkään. Huomasin, miten paljon ENEMMÄN ja LAAJEMMIN sain apua luontaispuolen kokonaisvaltaisista hoitomuodoista. Kävin luontaishoidoissa ja luin omaehtoisesti paljon luomupuolen kirjallisuutta, näin sain avaimet omaan parempaan terveyteen. Halusin vielä enemmän tietoa ja siksi lähdin opiskelemaan ammattiin kouluttavaan luontaisterapiaopistoon. Opiskelu ei loppunut valmistumiseen, opittavaa riittää loppuelämäksi. Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä ja niin kävi tässäkin. Jatkuva uuden oppiminen ja kouluttautuminen alalla on ehdottoman tärkeää ja äärettömän mielenkiintoista. Ja sitä tietoa on ilo jakaa omassa työssään.

Hoidoissani voin hyödyntää oppeja myös fytoterapiasta, ravintoterapiasta sekä rentoutusterapiasta. Asiakkaan halutessa annan neuvoja mm. ravitsemukseen ja vaivojen hoitoon/terveyden ylläpitoon luontaisilla lääkkeillä,turvallisilla ravintolisillä ja vitamiineilla.

Sairaanhoitajan taustani tukee minua tässä työssäni täydellisesti: asiakkaan kanssa keskustellessa osaan ottaa huomioon terveyteen liittyviä seikkoja, opastamaan sairaudenhoidossa ja myös rakentamaan parhaiten palvelevan luontaisterapian. Tarvittaessa ohjaan asiakkaan lääkäriin ennen kuin hoidan luontaisilla keinoilla. Tämä lisää asiakkaan luottamusta ja turvallisuuden tunnetta luontaishoidossa.


ASIAKAS ON TÄRKEIN


Haluan, että asiakkaallani on hoidossani hyvä ja mukava olo. Olen hänelle läsnä ja häntä varten. Hoidon aikana annan mahdollisuuden rentoutumiseen. Hiljainen hoito on tehokkaampi, vaikuttavampi ja se menee paremmin ”perille” kehon ja mielen rentoutuessa. Jos sitten asiakas itse haluaa keskustella, kuuntelen ja olen vuorovaikutuksessa. Pyrin siihen, että asiakkaani saa aina parhaimman hoidon ja vaikuttavuuden.

Lämpimästi tervetuloa hoitolaani!