Luonnollinen raskaus – onnellinen odotus – helpompi synnytys

raskaus-synnytys

Kokonaisvaltaisilla luontaishoidoilla voimaa äitiyteen!


Onko sinulla...

..vaikeutta tulla raskaaksi?

..ongelmia tai erinäisiä vaivoja raskauden aikana?

..toiveena synnyttää helpommin, lempeämmin ja nopeammin?

Mikäli jokin näistä kuvaa elämäntilannettasi nyt tai tulevaisuudessa, ota pian yhteyttä Luonnonlinjaan. Täällä tulet kuulluksi ja autetuksi. Tarjoan monipuolisia luonnonmukaisia hoitopalveluja, jotka auttavat Sinua polullasi aina vauvatoiveesta lähtien äitiyteen. Jo moni äiti (ja koko perhe) on saanut valtavan avun.

Luonnonlinja erikoisuutena on vahva luontaispuolen osaaminen lapsettomuuden, raskausajan ongelmien ja synnytyksen hoidossa. Lisäksi kokonaisvaltainen mobilisoiva vauvahieronta ja -vyöhyketerapia kuuluvat palveluihin.


Voiko tämä toimia? Onko luontaishoito tehokasta?

Kyllä, se toimii! Ja on, todella tehokasta. Parhaassa tapauksessa saat avun nopeasti silloinkin kun lääketieteen puolella apukeinot eivät tuota toivottua tulosta. Siksi kannattaakin hakeutua ensisijaisesti turvalliseen luontaispuolen hoitoon. Kokemukseni hoitamistani äideistä ovat vain ja ainoastaan positiivisia; luonnollisilla hoitokeinoilla on suuri teho ja luonnolla valtava voima. Tämä voima vain pitää osata valjastaa käyttöön. Ja juuri siinä autan sinua. Äitien ja perheiden antama palaute on ollut huikeaa; se antaa voimaa ja intoa viedä tätä asiaa aina vain eteenpäin, kohti vielä parempaa.

Käytän hoidoissa pääasiallisesti vyöhyketerapiaa ja akupainantaa tai akupunktiota. Perinteinen jäsenkorjaus, klassinen tai mobilisoiva hieronta tai raskaushieronta antavat myöskin oman apunsa useissa tilanteissa. Yksilöllisesti räätälöidyt yhdistelmähoidot ovat asiakkaiden suosiossa, koska niistä saatava apu on erinomainen. Lisäksi ravinto- sekä fytoterapia ovat isossa roolissa useissa tapauksissa. Hoitoajatus perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan eli hoidossa huomioidaan aina koko ihminen, ei vain osaa siitä. Riippuen, mitä milloinkin hoidetaan, voidaan hoidon yhteydessä ottaa huomioon ruokavalio, lisäravinteet ja koko elämäntilanne. Eli hoidetaan koko ihmistä, ulkoa ja sisältä. Käytännössä teen esimerkiksi vyöhyketerapiahoidon raskaushieronnalla tai mobilisoivalla käsittelyllä ja samalla ohjeistan ja annan vinkkejä monipuoliseen itsehoitoon kotona.

Tie naisesta äidiksi ja kaikki mitä mahtuu siihen väliin, on minun mielenkiintoni kohde. Ja siinä haluan tasoittaa sinun tiesi. Ja antaa upean, positiivisen kokemuksen, jonka juuri Sinä ansaitset.


Luonnollinen raskaus

Lapsettomuus on hyvin yleinen ongelma nykyaikana. Ja samalla erittäin harmillinen heille, jotka tosissaan yrittävät saada perheenlisää, mutta kerrasta toiseen epäonnistuvat. Useat kääntyvätkin ajansaatossa terveydenhuollon lapsettomuushoitojen puoleen, mutta monetkaan eivät tiedä luontaisista vaihtoehdoista. Suuri osa ei ole kuullutkaan. Mutta voin nyt kertoa sinulle, että luontaisen hoidon tulisi olla se ensisijainen vaihtoehto, ennen kuin lähdet kalliisiin ja raastaviin sairaalassa tehtäviin hoitoihin. Luontainen tapa on aina turvallinen, miellyttävä ja ennen kaikkea tehokas.

Luontaisessa lapsettomuushoidossa kartoitetaan laajemmalti sinun/teidän tämänhetkistä elämäntilannetta. Hoidot perustuvat yksinkertaisesti siihen, että otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon kehon ja mielen voimavarat ja korjataan niitä. Hoitoina käytän vyöhyketerapiaa, akupainantaa/akupunktiota ja perinteistä jäsenkorjausta tai mobilisoivaa hierontaa korjaamaan kehon tasapainoa ja fysiikkaa. Ravinto- ja fytoterapia ovat osa hoitoa. Tietyistä lisäravinteista ja vitamiineista on monesti paljon hyötyä alkavaa raskautta ajatellen. Tärkeänä koen myös mielen vaikutuksen. Mikä on stressitasosi ja onko elämässäsi jotakin, joka kenties hidastaa raskauden mahdollisuutta. Näiden kaikkien tekijöiden tasapainottaminen eri menetelmin on tarpeellista. Ja usein kovin tehokasta.


Miten monta hoitoa tarvitaan?

Tämä on yksilöllistä ja riippuu aina asiakkaan senhetkisestä tilanteesta. Sanoisinko, että kannattaa varautua useaan kuukauteen tai puoleen vuoteen. Joillakin menee vähän pidempäänkin. Toisaalta olen hoitanut asiakkaita, jotka 1-3 hoitokerran jälkeen tulevat raskaaksi. Ei ole siis yksiselitteistä, miten pitkään hoitoa tarvitaan. Jokainen on erilainen kokonaisuus. Paras tulos saavutetaan sitä nopeammin, mitä paremmin sitoudutaan hoitoprosessiin. Hoitoja tehdään noin kahden viikon välein. Lapsettomuusklinikoilla useinkin puhutaan vuoden kestävästä hoitojaksosta, mutta oma kokemukseni luontaisesta hoidosta on, että vuosi on jo pitkä aika. Useinkaan ei tarvitse niin kauan odotella. Luontainen, kokonaisvaltainen hoito on todella toimivaa. Lue lisää: https://luonnonlinja.fi/luonnolliset-lapsettomuushoidot.php


Onnellinen odotus

Vyöhyketerapiahoitoa suositellaan tehtäväksi raskausaikana vasta raskausviikosta 15 eteenpäin. Luonnonlinjasta saatava raskausvyöhyketerapia on täysin turvallista äidille sekä masuvauvalle. Raskaudenajan vyöhykehoidot lisäävät odottavan äidin hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Hoidoilla voidaan ehkäistä esimerkiksi verenpaineen kohoamista ja raskausdiabetestä, hoitaa selkäkipuja tai turvotusta ja auttaa ruoansulatukseen liittyvissä vaivoissa. Hoidot ovat yksilöllisiä ja niillä voidaan helpottaa monentyyppisiä oireilua. Vyöhyketerapiaa saava on yleensä hyvinvoiva, virkeä ja onnellinen odottaja.

Raskausaikana voidaan hoitaa kehoa ja mieltä myöskin hieronnalla, lempeästi ja rentouttavasti. Kehon kipuja tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia kehossa voidaan purkaa tehokkaasti hoitavalla hieronnalla ja myöskin mobilisoiva hieronta auttaa hyvin selän kiputiloissa. Hierontaa voidaan myös yhdistää vyöhyketerapiaan. Näin saadaan kokonaisvaltaisesti hoidettu olotila odottajalle.

Kivut eivät kuulu raskauteen. Hoitojen yhteydessä annan erilaisia äitiysfysioterapeutin ohjeistamia liikesarjoja, venyttely- sekä jumppaohjeita, joilla voit omatoimisesti lievittää kehosi kipuiluja (liitoskivut, lantionalueen kivut, selkäkivut jne.) ja vahvistaa kehoa entisestään tulevaa synnytystä ajatellen. Mitä rennompi keho, sitä kivuttomampi synnytys.


Helpompi synnytys

Vyöhyketerapialla voidaan edistää raskausajan hyvinvoinnin lisäksi koko synnytysprosessia. Hoidot auttavat saamaan synnytyksestäsi helpomman ja nopeamman. Voin avoimesti ja kaikella rakkaudella sanoa, että tavoitteeksi otettu positiivinen synnytyskokemus on täyttynyt tähän saakka aina, jokaisella hoitamallani äidillä /perheellä.

Kokemukseni mukaan synnytystä valmistelevaa vyöhyketerapiaa saava odottaja synnyttää yleensä ennen laskennallista päivää. Vyöhyketerapiasarja suositellaan aloitettavaksi viimeistään viikolla 36, jolloin noin viikon välein tapahtuvia hoitoja ehtii saada tarpeellisen määrän. Keskimääräisesti jo 3-4 hoitoa riittää valmistelemaan ja stimuloimaan kehoa luonnolliseen synnytykseen. Mitä useampi hoitokerta, sen parempi vaikutus. Käytännössä vyöhykesarjan saanut odottaja voi luottaa siihen, että synnytys käynnistyy luonnollisesti viimeistään laskettuna ajankohtana. Useimmiten jo hieman aiemmin.

Käynnistelevä vyöhyketerapia aloitetaan viikolta 38 ja sitä on mahdollista saada muutaman päivän välein, mutta yleensä hoitoväli on viikon verran. Ajoissa aloitetut hoitokerrat valmistelevat kehoa ja mieltä synnytykseen, jotta se lähtee käyntiin luonnollisesti, voimallisesti ja ajallaan. Kannattaa siis olla yhteydessä Luonnonlinjaan jo raskausviikon 30 tienoilla, jotta ehditään saamaan kalenteriin valmiiksi sopivat hoitoajat.

Synnytystä edeltävällä vyöhyketerapialla on paljon positiivisia vaikutuksia niin äidille kuin vauvallekin :
- synnytys käynnistyy lähes aina luonnollisesti, jolloin ei tarvita lääkkeellistä käynnistämistä
- synnytys tapahtuu ajallaan, eikä mene ”yliaikaiseksi” (perustuu Luonnonlinjan kokemukseen hoitamistaan odottavista äideistä).
- kun synnytys käynnistyy, se myös edistyy hyvin loppuun saakka
- supistukset ovat lempeän voimakkaita ja keho toimii synnytysprosessissa oikealla, luonnollisella tavalla, jolloin synnytys etenee nopeammin
- vauva on synnyttyään hyvävointinen
- äiti palautuu synnytyksestä nopeammin


Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapialla –erikoishoito (pitkä hoito)

”Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapialla” on pidempikestoinen erikoishoito, jota voidaan käyttää (vaativammissa) tilanteissa, jossa synnytys ei ole käynnistynyt 40 raskausviikkoon mennessä. Esimerkiksi jos synnytystä edeltävää vyöhyketerapiasarjaa ei ole tehty tai jos lääkäri on jo määrännyt lääkkeellisen käynnistysajankohdan aikaisemmaksi. Tällöin synnytys voidaan käynnistää luonnollisesti tällä erikoishoidolla. Useinkaan odottavat äidit eivät halua sairaalassa tehtävää lääkkeellistä käynnistystä ja suosittelenkin tätä luonnonmukaista käynnistystä parempana vaihtoehtona. Hoito sisältää normaalin vyöhyketerapian lisäksi vyöhyketerapeuttisen erikoiskäsittelyn sekä akupunktiota tai akupainantaa ja liikehoitoa. Hoito kestää tilanteesta riippuen 1.5 tunnista useampaan tuntiin. Hoito voidaan tehdä myös asiakkaan kotona (Parkano+lähialueet). Hoito on tehokas ja useimmiten käynnistää synnytyksen samana tai seuraavana päivänä.


Luontainen synnytykseen valmistautuminen * Hyvä syntymä - synnytysvalmennus

Synnytys sinun ehdoillasi, sinun omilla voimillasi, luontaisen lempeästi! Voit saada sen! Ennen synnytystä, jo hyvissä ajoin, on todella tärkeää valmistautua siihen. Sinun kehosi ja sinun mielesi tulee olla monin tavoin valmistautunut tuohon suureen tapahtumaan, joten annathan sille aikaa omaksua tehokkaita ja toimivia tapoja. Vasta synnytyksen yhteydessä saadut vinkit eivät tehoa samalla tavalla kun etukäteen opitut ja sisäistetyt asiat. On paljon asioita/tekniikoita/oppeja, joita sinun on hyvä raskausaikana harjoitella rauhassa ja ajan kanssa, jotta sitten osaat ne valjastaa hyvin käyttöösi synnytyksen alettua. Synnytysvalmennuksessa saat tehokkaita luonnonmukaisia vinkkejä, jotta synnytyksesi olisi helpompi ja sinulle/teille jäisi siitä hyvä kokemus. Valmennuksessa käydään läpi myös synnytyksen fysiologiaa, mikä kuuluu perusvalmennukseen esim. neuvoloissa.

Luontaisen synnytysvalmennuksen tarkoituksena on antaa synnyttävälle äidille ja isälle luonnonmukaisia työkaluja synnytyksessä pärjäämiseen ilman lääkkeitä. Lääkkeettömyys ei kuitenkaan ole vaatimus, mutta aivan mahdollista on pärjätä synnytyksessä hyvinkin pitkälle tehokkain luonnonmukaisin keinoin. Usea synnyttäjä on päässyt synnytyksen läpi ikään kuin huomaamattaan ottaa lääkityksiä. Opetan näitä keinoja sinulle, sillä tulet niitä tarvitsemaan jo ennen kuin tulet saamaan lääkkeellisen kivunlievityksen, mikäli sen haluat ottaa.

Katso äitien palautteita synnytysvalmennuksesta, vyöhyketerapiasta ja doulauksesta täältä https://luonnonlinja.fi/raskausajan-vyohyketerapia.php


LT (luontaisterapeutti) DOULA mukaan sairaalaan = HELPOMPI ja NOPEAMPI aktiivinen synnytys

Luonnonlinjan palveluihin kuuluu myös doulaus eli synnytyksessä tukihenkilönä mukana olo. Jos päätätte pyytää minut, LT doulan, mukaanne synnytykseenne, voidaan vielä sairaalassakin tehdä vyöhyketerapiahoitoa synnytyksen alettua. Synnytyksen ollessa käynnissä, vyöhyketerapialla ja akupainannalla voidaan edistää synnytyksen kulkua (nopeuttaa avautumisvaihetta) sekä lievittää tehokkaasti synnytyskipuja. Doulapalvelun hinnat pidän toistaiseksi huokeana, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus palkata itselleen tukea synnytykseen. Se on päätös, mitä et tule katumaan.

Olethan yhteydessä Luonnonlinjaan ajoissa! Jo raskausviikolla 30 on hyvä soitella ja varata tulevia aikoja valmiiksi.

Jos kiinnostuit ja haluat jutella lisää, ota rohkeasti yhteyttä. Kerron mielelläni, miten voin auttaa juuri Sinua ja tehdä synnytyksestäsi upean kokemuksen. HUOM! Ensimmäinen käynti on ilmainen kun mietitte doulan käyttöä synnytyksessä ja synnytysvalmennusta. Vasta tämän jälkeen voitte päättää, haluatteko doulapalvelun. Voitte myös soittaa niin neuvotellaan asiasta puhelimitse.

Luontainen synnytykseen valmistautuminen auttaa aina! Todennäköisimmin sinun synnytyksesi menee paremmin kuin osasit odottaakaan. Näin on käynyt jo todella monen kohdalla. Anna kehollesi voima - valmistaudu!


Kuka olen?

Olen Johanna Loukiainen, kolmen lapsen äiti ja superkiinnostunut kaikesta luonnonmukaisesta hyvinvoinnista raskauden, synnytyksen ja äitiyden aikana. Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja olen työskennellyt Taysissa yli 10 vuoden ajan. Vuonna 2011 lähdin kouluttautumaan luontaisalalla. Ensin luontaishoitajaksi ja diplomivyöhyketerapeutiksi, sitten perinteiseksi jäsenkorjaajaksi, koulutetuksi hierojaksi ja doulaksi. Luonnonlinja yrityksen perustin virallisesti alkuvuodesta 2015. Jatkuva uuden oppiminen on mielenkiintoista ja tärkeää työssäni ja siksi myös pienimuotoisempia lisäkoulutuksia on tullut käytyä useita. Esimerkiksi:
-Synnytyksen käynnistys akupunktiolla
-Vyöhyketerapian ja akupainalluksen käyttö synnytyksen yhteydessä(erikoiskoulutus diplomivyöhyketerapeuteille)
-Synnytysvalmennukset kätilön livekoulutuksena sekä verkko-opintoina
-Olennainen odottaja, äitiysfysioterapeutin verkkokurssi
-Tampereen doulapiirin doulakoulutus
-Kokonaisvaltainen mobilisoiva vauvahieronta (Balance Care)

Nämä koulutukset tukevat loistavasti työtäni raskauden ja synnytyksen saralla unohtamatta vauvan hoitoa. Ja täydennän jatkuvasti osaamistani eri syventävillä kursseilla/koulutuksilla.

Se, miksi minua alkoi kiinnostaa juuri äitiyteen liittyvät asiat, johtunee siitä, että omat synnytykseni aikoinaan olisivat kipeästi kaivanneet juuri doulan apua ja tukea. Suoraan sanottuna kaksi ensimmäistä synnytystäni olivat kaikkea muuta kuin helppoja. Näitä kokemuksia vasten peilaan nyt omaa työtäni ja tahdon sydämestäni auttaa tulevia äitejä, jotta heidän kokemuksensa olisi erilainen. Jotta he saisivat parhaan mahdollisen synnytyksen. Ja jotta heidän tie olisi helpompi. Nyt tiedän, miten ei tule toimia, ja miten pitäisi toimia. Ihan kokemuksenkin kautta!

Kolmas synnytykseni oli nopein ja miellyttävin, sillä siihen osasin jo valmistautua paremmin. Ja minkä voiman sainkaan siitä, etten antanut kenenkään puuttua synnytykseeni lääkkeellisesti vaan luotin omaan kehooni, joka olikin voimakas ja erittäin viisas. Ensimmäinen lääkkeetön synnytys - minun paras synnytykseni.

Haluan auttaa Sinua äitinä ja teitä koko perheenä. Raskauden, synnytyksen ja vauvanhoidon saralla -LUPAAN tehdä teidän elosta ja arjesta helpompaa! Ole rohkeasti yhteydessä niin jutellaan lisää.

Luonnonlinja
Johanna Loukiainen
Keskuskatu 5
39700 Parkano
puh. 0405374142
face Luonnonlinja